• [email protected]
  • Bağlarbaşı Mahallesi İncilik Sokak Defne Apartmanı No:5 D:12 Maltepe / İstanbul
Arşiv Programı Danışmanlığı

Arşiv Programı Danışmanlığı

Arşiv programlama danışmanlığı, fiziki ve dijital arşiv eğitimi olmak üzere iki gruba ayrılıyor.

Arşiv Programı Danışmanlığı
  • Enfo Bilişim Editör Ekibi
  • 19 Eylül 2022

Arşiv Programı Danışmanlığı

Arşiv programlama danışmanlığı, fiziki ve dijital arşiv eğitimi olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Fiziki arşivler daha geleneksel bir yöntem olarak günümüzde hala tercih ediliyor. Çok eski arşiv sistemlerinde her şey tamamen basit düzenle sürüyor ancak bu düzen kendi içinde karmaşaya sebep olabiliyor. Dijital arşiv programları ise tam aksine fiziki tüm evrak, dosya, fatura ve benzeri kağıtların dijital ortama aktarılmasını sağlıyor, yeni belgelerin ise direkt dijital formda üretiyor. Arşiv programı danışmanlığı alanında uzman kişiler tarafından firmalara verilen bir hizmet türü olarak verimliliği artırmayı hedefliyor. Verilerin işlenmesini ve güvenle muhafaza edilmesini sağlayan arşivlerin nasıl kullanılacağı öğretiliyor. Fiziki materyallerin dijital materyale dönüştürülmesi, muhafaza edilmesi, düzenlenmesi, güvenliğinin sağlanması gibi temel sorumluluklar arşiv eğitimlerinin içeriğini oluşturuyor.

Arşiv Danışmanlığının Kapsamı

Belge topluluğu anlamına gelen arşiv, fiziki ve dijital sistemlerle kurulabiliyor. Kurumların saklamakla yükümlü olduğu belgeler, uygun koşullar altında mevzuatlara uyumlu biçimde muhafaza edilmelidir. Bunun için standart dosya planı oluşturulabilir. Aslında kurumlar arşiv programlarıyla fiziki ve dijital arşivlerin kolaylığından yararlanabiliyor. Otomasyon sistemleri, yazılımlar, elektronik belge yönetim sistemi sayesinde arşiv yönetmek zahmet olmaktan çıkıyor. Arşiv programı danışmanlığı süreci sonuca taşıyan rehberlik modülüdür. Danışmanlar profesyonel rehberlik ile kurumlara arşiv yönetimini öğretiyor, arşiv esaslarının inceliklerini aktarıyor, sürdürülebilirlik kazandırıyor. Örneğin resmi yazışma usul ve esası arşivleme sistemleri için önemli bir konudur. Yazı tipinden yazı tipine kadar her detay esaslara göre yapılmalıdır. Arşiv danışmanlığı çok yönlü eğitimle sürece hakimiyet kazanılmasına yardımcı oluyor.

Enfo Bilişim ile Arşiv Danışmanlığı

Enfo Bilişim, uzun yıllardır ülkedeki birçok kuruma arşiv danışmanlığı hizmeti veriyor. Arşivlerdeki güvenlik zafiyetine dikkat çeken uzmanlarımız, yüksek güvenlikli arşiv sistemlerinin kurulabileceğini belirtiyor. Bilgi güvenliğini üst düzeye çıkaran arşiv programlarını etkili kullanmak da önem taşıyor. Profesyonel danışman ekibimiz, tüm dünyada kullanılan en yenilikçi sistemlerle güvenlikli arşiv yönetim hizmeti edinmenizi sağlıyor. Kurum ve kurum hizmetlerini alan kişilerin güvenliğini korumak, kurum içerisinde belge kayıt sistemini modern arşivlerle muhafaza etmek için Enfo Bilişim danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.