• [email protected]
  • Bağlarbaşı Mahallesi İncilik Sokak Defne Apartmanı No:5 D:12 Maltepe / İstanbul
Arşiv Belge Niteleme Belgelerinizi Düzenlemenin ve Erişilebilirliğini Artırmanın Yolları

Arşiv Belge Niteleme Belgelerinizi Düzenlemenin ve Erişilebilirliğini Artırmanın Yolları

Arşiv belge niteleme işlemlerinde belgelere erişim, niteleme alanları kadar belgenin içeriği ile de doğru orantılıdır.

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Arşiv Belge Niteleme Belgelerinizi Düzenlemenin ve Erişilebilirliğini Artırmanın Yolları
Arşiv Belge Niteleme Belgelerinizi Düzenlemenin ve Erişilebilirliğini Artırmanın Yolları
  • Enfo Bilişim Editör Ekibi
  • 16 Mayıs 2022
  • 0

Arşiv Belge Niteleme

Arşiv belge niteleme işlemlerinde belgelere erişim, niteleme alanları kadar belgenin içeriği ile de doğru orantılıdır. Arşivcilik işlemlerinin aşamalarından biri olan niteleme, profesyonel, dil kurallarına uygun, anlamlı ve kullanıcıların ya da araştırmaların belgeye erişim için kullanabileceği kelimelerden oluşması gereken bir süreci ifade etmektedir. Kullanıcıların ya da araştırmacıların gereksinim duyduğu belgeye ya da dosyaya erişimi sağlayacak olan niteleme sürecinde doğal dil ile sorgulama süreci mutlaka göz önünde bulundurulması gereken yaklaşımlardan biridir. Ekstra olarak belge ya da dosya içeriğinde kullanıcıyı ya da araştırmayışı belgeye ya da dosyaya eriştirebilecek zaman, yer, kişi, kurum ve konu bilgileri de mutlaka bulunmalıdır.

Arşiv belge niteleme işlemleri yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Enfo Bilişim şirketi, sizler için en iyi hizmeti vermeye devam ediyor.

Arşiv Belge Niteleme Özellikleri

Arşiv belge niteleme işlemleri, arşivcilerin amaçlarını iyi düzenlenmiş bir arşiv oluşturmak, koleksiyonların uzun süre varlığını sürdürmesini ya da kullanımı sağlamak, koleksiyonlara kullanıcı dostu erişimi sağlamak ve koleksiyonları koruma ve kullanıma sunmak için iş birlikleri kurmak olarak belirlenmiştir. Bu amaçların yerine getirebilmesi için çeşitli özelliklerin olması gereklidir. Bu özellikler aşağıdaki gibidir:

  • Arşivcilerin, belgelerin ya da dosyaların saklanıp, saklanamayacağına karar vermek üzere değerlendirme yapmaları
  • Saklanacak olan belgelerin düzenlenmesi
  • Düzenlenen belgelerin erişim için tanımlanması
  • Arşiv kullanımının yaygınlaştırılması

Arşiv belge niteleme kullanıcılar ve araştırmacılar için oldukça önemlidir.

Arşiv Belge Niteleme Fiyatları

Arşiv belge niteleme fiyatları, dosya ve belge sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Örnek olarak, dosya ve belge sayısı çok fazla olan bir şirkete verilecek olan fiyat bilgisi ile dosya ve belge sayısı az olan bir şirkete verilecek olan fiyat bilgisi aynı değildir. Ekstra olarak, dosya ve belge türü ve yapısı da fiyatlarda değişkenliğe sebep olabilmektedir. Örneğin, karışık ve kompleks olan dosya ve belgelerin fiyatları ile karışık ve kompleks olmayan dosya ve belgelerin fiyatları birbirlerinden oldukça farklıdır. Bu sebeplerden ötürü arşiv belge niteleme fiyatları hakkında net ve sabit bir fiyat verilmesi doğru değildir. Arşiv belge niteleme fiyatları hakkında daha ayrıntılı bilgi için şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.