• [email protected]
  • Bağlarbaşı Mahallesi İncilik Sokak Defne Apartmanı No:5 D:12 Maltepe / İstanbul
Arşiv Saklama Planı

Arşiv Saklama Planı

Dosyalar halinde belgelerin ve diğer her türlü dökümanın saklanması için zaman ve maliyetlerin fazlalığı arşiv saklama planı ile daha kolay ve...

Arşiv Saklama Planı
  • Enfo Bilişim Editör Ekibi
  • 15 Şubat 2022

Arşiv Saklama Planı

Günümüz işletme ve kurumlarının belirleyici ihtiyaçları dijitalleşme alanındaki en önemli kıstaslardır. Dosyalar halinde belgelerin ve diğer her türlü dökümanın saklanması için zaman ve maliyetlerin fazlalığı arşiv saklama planı ile daha kolay ve makul düzeye gerilemiştir.

Arşivlerin dijital olarak saklanması için geliştirilen yazılımlar fiziki ortam yerine elektronik ortamlardaki depolama ihtiyaçlarının karşılanmasını daha cazip kılıyor. Ulaşılabilir olmak bu sayede ön plana çıkarılırken, sistematik bir düzen kapsamında uzun yıllar güncelliğini ve erişim kolaylığını da muhafaza ediyor.

Arşiv Saklama Planını Kimler Tercih Etmeli?

Arşiv kavramının yer aldığı her kurum ve kuruluş için arşiv saklama planı geçerliliği yüksek yazılımlar arasındadır. Modern çağın ve teknolojinin getirdiği en önemli yeniliklerden biri olarak, mağazalardan hastanelere kadar çok ayıdaki kurum arşiv tutma şekli olarak e- arşiv sistemine geçiş yapmıştır.

Sürekli ihtiyaç duyulan ve düzenlenmesi gereken belgelerin her an elin altında tutulmasını sağlayan saklama planı, küçük büyük her işletmenin mutlaka kullanması gereken özelliklere ve faydalara sahiptir. Eski usul yöntemlerle arşiv tutma güvenlik açısından da yeterli koruyuculuğu sağlayamadığı için yeni nesil yazılımlar bu eksikliğin giderilmesinde yardımcı oluyor.

Arşiv Saklama Planının Faydaları Nelerdir?

Fiziksel olarak kâğıtlara dökülmüş bir arşiv saklama planı günümüzün teknolojik şartlarında hiçte işlevsel görünmeyen ve işlerin zorlaşmasına neden olacak bir yöntemdir. Bu nedenle çok sayıda yazılım ve uygulama müşterilerin istek ve beklentilerini karşılamayı başarırken, kurum ve kuruluşlardaki personelin iş yükü azalacağı için performansın asıl önemli işlere vermesi daha mümkün hale gelir.

Bilgisayar üzerinden personelin istediği dokümana birkaç saniye içerisinde ulaşmasını sağlayan dijital arşiv, zamanın en verimli şekilde kullanılmasına olanak sunar. Elektronik ortama arşivlenen dosyaların herhangi bir mekâna ihtiyacı olmadığı için ek masraflarda tasarrufa gidilmesi bütçenin doğru yönetilmesi konusunda da yardımcıdır.

Arşiv planlama ve saklama konusunda profesyonel destek almak isteyen işletmelere yönelik danışmanlık hizmetleri de verilmektedir. Bu şekilde personelin arşiv saklama sürecine hâkim olmaları ve sorunsuz bir dijital arşiv oluşturma mümkün olmaktadır. Sizlerde bu konu hakkında detaylı bilgi almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için / adresini ziyaret edebilirsiniz.