• [email protected]
  • Bağlarbaşı Mahallesi İncilik Sokak Defne Apartmanı No:5 D:12 Maltepe / İstanbul
Dijital Dünya İçin Dijital Arşiv Belgelerinizi Elektronik Ortamda Nasıl Saklarsınız

Dijital Dünya İçin Dijital Arşiv Belgelerinizi Elektronik Ortamda Nasıl Saklarsınız

Dijital arşiv işlemi sayesinde istenilen belge, dosya ve evraklar kolay şekilde yer kaplamadan saklanabilir. Eski yöntemlere göre dijital arşiv saklama...

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • Dijital Dünya İçin Dijital Arşiv Belgelerinizi Elektronik Ortamda Nasıl Saklarsınız
Dijital Dünya İçin Dijital Arşiv Belgelerinizi Elektronik Ortamda Nasıl Saklarsınız
  • Enfo Bilişim Editör Ekibi
  • 12 Aralık 2022
  • 4

Dijital Arşiv

    Gündelik yaşam içerisinde yıllar ilerledikçe bazı gelişmeler ve değişmeler yaşanır. Bu değişimlerin başında teknolojinin ilerlemesi ve dijitalleşen çağ öncü konumda bulunur. Teknolojinin ilerlemesi sonucunda elektronik araç ve gereçlerde de ileri teknoloji kullanımı söz konusudur. Bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi araçlar daha efektif ve tesir gücü fazla şekilde karşımıza çıkar. Çağın dijitalleşmesi sonucunda belge ve evrak istiflemekte dijital ortama taşınmıştır. Dijital arşiv işlemi sayesinde istenilen belge, dosya ve evraklar kolay şekilde yer kaplamadan saklanabilir. Eski yöntemlere göre dijital arşiv saklama sisteminin birçok faydası bulunur. Bu avantajların başında kolay erişim ve ulaşım gelir. Normal şartlarda evrak ve belge gibi dosya oluşumları ofis ortamında veya arşiv odası içerisinde tutulur. Bu nedenle yıkar geçtikçe evrak birikimi sayısı milyonlarca adede erişir. Bu kadar fazla evrak olması bulunmak istenen dosyanın zor şekilde temin edilmesine neden oluyyopr. Dijital arşiv sisteminde ise istenilen belgeler bilgisayar üzerinden saniyeler içerisinde karşınıza çıkar. Bir diğer avantajlı durum ise dijital ortamda bulunan evraklar deforme olarak yıpranmaz. Fakat gündelik yaşam içerisinde eski dosya istifleme yöntemlerinde bazı evraklar yırtılma, yıpranma, tozlanma, sararma gibi durumlar ile karşımıza çıkar. Ayrıca kaybolma gibi durumlarda sık sık görülür. Çünkü yıllardır hizmet veren kurumlarda biriken evrak sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle dijital arşiv sistemleri oldukça kullanışlı ve pratik şekilde yer alır. Enfo Bilişim sayesinde dijital arşiv gibi hizmetleri üst düzeyde ve verimli şekilde almanız mümkündür.

     Dijital arşiv sistemleri düzenli şekilde belgelerin kontrol edilmesine de olanak sağlar. Eski tip yöntemlerde evrak kaybı olması halinde ispat ve belge mümkün değildir. Ancak dijital ortamda bulunan belgeler silinse dahi belli profesyonel programlar sayesinde geri elde edilebilir. Teknoloji ve yazılım içerisinde yer alan hiç bir veri kaybolmaz. Bu nedenle kullanım açısından dijital arşiv sistemi konforlu bir yapıya sahiptir. Kurumsal yapının oluşması içinde bu tarz yenilikler bir hayli önemli şekilde karşımıza çıkar. Enfo Bilişim farkıyla profesyonel şekilde dijital arşiv desteği almanız mümkün olacaktır.