• [email protected]
  • Bağlarbaşı Mahallesi İncilik Sokak Defne Apartmanı No:5 D:12 Maltepe / İstanbul
E-Arşiv

E-Arşiv

Günümüzde her alanda olduğu gibi teknoloji ve dijitalleşen çağ karşımıza çıkar. Bu durumun temel nedenleri arasında yazılım

E-Arşiv
  • Enfo Bilişim Editör Ekibi
  • 5 Aralık 2022
  • 0

E- Arşiv

     Günümüzde her alanda olduğu gibi teknoloji ve dijitalleşen çağ karşımıza çıkar. Bu durumun temel nedenleri arasında yazılım süreçlerinin gelişerek insan kullanımına adaptasyon sağlamasıdır. Bu gelişmeler sonucunda birçok eski tip kullanım yerini dijital yöntem ve tekniklere bırakmıştır. Dosya ve evraklar bilindiği üzere ofis ortamında veya kamu dairelerinde çeşitli depolarda yada dolaplarda saklanır. Saklama işlemi yapılırken karşımıza çeşitli dezavantajlar çıkmaktadır. Dosya, evrak ve belgelerin eski tipte istiflenmesi belgelerin yıpranmasına neden olabilir. Ayrıca kaybolma ve yıpranma gibi negatif durumlara da sık sık rastlanır. Bu nedenlerden dolayı E – Arşiv adı verilen dijital dosya saklama yöntemi gelmektedir. Her alanda bu tarz yenilenmeler ve değişimler karşımıza çıkar. İlk olarak ticaret alanında dijitalleşmenin temelleri atıldı. Ticaret e-ticaret olarak dijital ve sanal ortamlara taşınarak pratik hale gelmiştir. Aynı şekilde devlet hizmetleri de kolaylık sağlanması sebebiyle dijital sisteme geçiş yapmıştır. E-devlet kurumu bu oluşumların başında gelen uygulamalardan biridir. Eski dönemde birçok evrak kamu dairelerinden alınırken artık dijital ortamda istenilen her türlü belge saniyeler içerisinde temin edilir. Aynı durum E – Arşiv sisteminde de yaygın halde kullanılır. Dosya, belge ve evraklarınızı Enfo Bilişim farkıyla dijital ortamda saklayabilirsiniz. Korunan ve düzenli şekilde istiflenen belgeler sizler için oldukça kolaylık sağlayacaktır.

      E – Arşiv sisteminde düzenli yapı ve kolay şekilde kullanım ve pratiklik söz konusudur. Aranan ve bunmak istenen evraklar belli kodlar ve numaralar ile sıralanır. İsteğe bağlı olarak alfabetikte dosya istifi mümkündür. Bu sayede saniyeler içerisinde istenilen Bekir tek tuşla ulaşabileceğiniz hale gelir. Eski sistemlerde ise belgeyi depolarda, dolaplarda veya arşiv odalarında arayarak bulmanız mümkün olur. Buda çalışan kişilere zahmetli ve külfetli durumlar yaratır. Bu nedenle Enfo Bilişim sayesinde E – Arşiv hizmetlerinden faydalanmak çok daha mantıklı olacaktır. Kurum bünyesinde yer alan çalışanlar ve ofis elemanları içinde bu tarz dijitalleşen dosya arama sistemi daha pratik kullanım sağlar. Teknoloji ve dijital gelişmeler faydalı şekilde kullanılması halinde hayatımıza oldukça fazla kolaylık sağlayan olguların başında gelir.

Etiketler :